3 tips bij het starten van een onderneming

U bent een winkel begonnen of in ieder geval van plan om een winkel te beginnen? Gefeliciteerd! Maar wat heeft u nu uiteindelijk allemaal nodig om uw winkel op te starten? Bij Office-Deals zijn wij er juist voor het bedrijf, waardoor wij u graag enkele tips geven voor wat u nodig heeft bij het opstarten van een winkel.

Nadat u door al het, tòch wel saaie, voorbereidingswerk heen bent, kunt u eindelijk starten. Uw ondernemingsplannen zijn klaar, de zakelijke bankrekening is aangevraagd en u heeft een mooi pand op het oog. Maar hoe nu verder?

Tip 1: Houdt rekening met contant geld

Ondanks dat wij tegenwoordig in het digitale tijdperk leven én u zou verwachten dat men bijna altijd wilt pinnen, is dit niet zo. In Nederland wordt op fysieke verkooppunten (lees: uw winkel) 45% van de aankoop contant voldaan. Dat betekent dus dat u rekening moet houden met het ontvangen van geld. Klinkt simpel? Is het niet.

Vals geld, een groot probleem bij winkeliers

Heeft u nagedacht over hoe u zich kunt weren tegen vals geld? In Nederland worden jaarlijks 44.000 valse biljetten aangetroffen, waarbij de niet-ontdekte biljetten nog niet eens zijn meegenomen. Het zou zonde zijn als u vals geld aanneemt en later bij de bank ontdekt dat u deze niet meer kunt inleveren. Heeft u mooi voor niks gewerkt.. Maar hoe kun je je hier dan tegen weren?

De beste methode om je te weren tegen vals geld is het aanschaffen van een valsgelddetector. Zo’n machine controleert uw biljetten op 7 veiligheidskenmerken én is erkend door de Nederlandse bank. Hiermee kunt u uitsluiten dat u vals geld ontvangt, tenzij u natuurlijk het briefje niet door het apparaat haalt. Maar dat is dan uw eigen schuld laten we maar zeggen. Een valsgelddetector zoals de Safescan 155S kost u slechts enkele tientjes, waardoor u het ontvangen van vals geld kunt uitsluiten. Dit is écht een product wat u niet kunt missen.

Een kassa, ideaal om uw kasboek bij te houden

Wanneer u onderneemt met contant geld, is een kasboek noodzakelijk en een verplicht onderdeel van uw administratie. U moet registreren wàt er precies in uw kas zit en hoe dit er in is gekomen. Wanneer u meer dan 100 transacties per dag heeft, snapt u dat het niet handig is om al deze transacties handmatig in te voeren. Gelukkig is hiervoor de kassa uitgevonden. Met een kassa kunt u eenvoudig dagrapportages uitdraaien, waarmee u precies kunt zien wat er in uw kassa die dag is gebeurd. Als startende ondernemer ligt het niet voor de hand dat u budget heeft voor een grote, geavanceerde en dure kassa. Het is verstandig om te beginnen met een simpele, eenvoudige maar degelijke kassa. Wij raden hiervoor aan om gebruik te maken van een Casio SE-G1 of een Casio SE-S100. Deze kassa’s beschikken over handige functies om uw contante betalingen te verwerken!

Uw geld tellen

Nadat u uw geld heeft ontvangen in de kassa, wilt u uiteraard het geld tellen. Klopt het ontvangen geld wel met wat op uw dagrapportage staat? Dit kunt u natuurlijk handmatig doen, maar dat kost u enorm veel tijd. Kostbare tijd, die u liever ergens anders aan besteed. Iets waar u geld mee verdient bijvoorbeeld. Gelukkig is het mogelijk om uw geld te laten tellen door een geldtelmachine. Wij raden hiervoor de Safescan 2665-S aan. Wanneer u minder te besteden heeft, kunt u ook kijken naar de Safescan 2210.