4 manieren om het 100 euro biljet van vals te onderscheiden

U ontvangt natuurlijk het liefst geen vals geld. Wanneer u als ondernemer vals geld ontvangt, heeft u hier letterlijk niks aan. De eurobiljetten kunt u niet inleveren bij de bank en het opnieuw uitgeven van vals geld is zelfs strafbaar.

De beste manier om geen valse 100 eurobiljetten te ontvangen, is simpelweg het weigeren van 100 eurobiljetten. Maar dit is natuurlijk verre van klantvriendelijk, toch? U loopt hier hoogstwaarschijnlijk bestellingen door mis of veroorzaakt vervelende situaties bij de kassa. Wij leggen je hieronder binnen enkele minuten uit hoe u valse 100 eurobiljetten kunt herkennen! De beste manier om vals geld te herkennen is echter een valsgelddetector. Hiermee heeft u 100% zekerheid op het herkennen van een vals biljet. U kunt de beste valsgelddetectoren bij ons vinden door hier te klikken!

Hoe herken je of het 100 euro biljet echt is?

De makkelijkste manier om te herkennen of een eurobiljet echt of vals is, doet u met een valsgelddetector. Echter wanneer u deze niet ter beschikking heeft, is het toch belangrijk om een biljet te controleren op echtheid. Dit kunt u al simpel doen door de ‘kijk-, voel,- en kantelmethode’ van de Nederlandse Bank. Maar hoe doet u dit bij het 100 euro biljet? Nou, zo:

Stap 1. Het 100 euro biljet is voorzien van voelbare inkt. Met deze inkt voelt de code van het biljet dikker aan. De code vindt u bovenaan het biljet en ziet er uit als: © BCE ECB EZB EKT EKP. Deze voelbare inkt maakt het makkelijker om vals geld te herkennen voor mensen met een visuele beperking.

Voelbare inkt 100 euro biljet

Stap 2. Het 100 eurobiljet beschikt ook over een watermerk. Dit watermerk wordt zichtbaar wanneer u het biljet tegen het licht houdt. In het watermerk verschijnt een gebouw met daarin het cijfer 100. Dit cijfer licht sterker op. Op een donkere ondergrond wordt het watermerk, en met name het getal, donkerder.

watermerk  100 euro biljet

Stap 3. Wanneer u het bankbiljet kantelt, ziet u dat het icoon rechtsonder op het biljet verandert. Het icoon hoort te veranderen van een gebouw met het cijfer ‘100’ naar een euroteken. Deze beelden worden omringd door kleureffecten.

hologram 100 euro biljet

Stap 4. Op de achterzijde van het 100 eurobiljet vindt u rechtsonder het getal ‘100’. Dit getal verandert van kleur wanneer u het biljet kantelt. De kleuren horen te veranderen van paars naar olijfgroen.

color 100 euro biljet

100% betrouwbaar geld ontvangen

Wij hebben u nu uitgelegd hoe u met de voel-, kijk- en kantelmethode enkele vervalste biljetten kunt herkennen. Helaas is deze methode niet 100% betrouwbaar. Goed vervalste biljetten kunt u nu eenmaal niet met het blote oog herkennen. Gelukkig is hiervoor geavanceerde techniek, die u altijd in overweging kunt nemen om er écht zeker van te zijn dat u geen vals geld ontvangt. Het ontvangen van één vals 100 eurobiljet kost u al meer geld dan een valsgelddetector!