Afvalscheiden op kantoor, waarom? En hoe jij er vandaag mee kunt beginnen!

Wil jij werken in een milieubewuste werkomgeving? Waar afval wordt gescheiden zodat het later weer opnieuw gebruikt kan worden? Dan kunnen wij elkaar verder helpen. In dit artikel laten wij van: Office-Deals, een artikel zien waarmee je dit kunt realiseren. Eerst is het ook goed om te kijken waarom het scheiden van afval nou belangrijk is.

Ben jij bewust bezig met afval scheiden?
Ja, ik ben daar veel mee bezig
Ik ben mijzelf er bewust van, maar kan er nog meer aan doen
Nee, is dat nodig dan?

Wat is het nut van afval scheiden?

Zoals we thuis allemaal doen, doen we het op kantoor nog niet altijd. Al die torenhoge stapels met papier, of de plastic bekertjes die altijd zomaar weggegooid worden. Van deze materialen kunnen er gemakkelijk nieuwe producten worden gemaakt. Het wordt steeds belangrijker om producten te hergebruiken. Dit komt omdat onze grondstoffen niet oneindig zijn, we gaan in de komende tientallen jaren dus gedwongen worden om meer te hergebruiken. Als we producten willen hergebruiken zullen we ze ook moeten gaan scheiden. Je kunt dit dus zien als een voorbereiding op de toekomst!

Van al die plastic bekertjes bij het koffiezetapparaat, kunnen er dus nieuwe verpakkingen gemaakt worden. Het scheiden van papier kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat er minder bomen gekapt moeten worden en dat het papier dat jij nu weggooit, later weer in jouw printer ligt!

Circulaire Economie

Is het wettelijk verplicht om afval te scheiden?

Er zijn ook vanuit het rijk een aantal punten die stellen dat je als ondernemer of bedrijf, verplicht bent je afval te scheiden. Dit komt uiteraard ook omdat er wordt ingezien dat het hergebruiken van producten op een grote schaal steeds belangrijker wordt. Check hier of je in aanmerking komt voor bepaalde wetten of regelgevingen!

Meer maatschappelijke binding door afval te scheiden

Als je begint met het scheiden van afval, kun je er uiteraard voor kiezen om het op te laten halen door de ophaaldienst van de gemeente. Ook kun je er voor kiezen om het door een plaatselijke organisatie of vereniging op te laten halen! Er zijn veel scholen of sportverenigingen die bijvoorbeeld: het oude papier graag overnemen. Zij kunnen dit voor een kleine vergoeding inleveren en hiermee help je jouw directe omgeving ook. Dus een plaatselijke voetbalvereniging hierover benaderen kan nooit kwaad.

Hiernaast is uiteraard ook de kans aanwezig dat jouw collega’s dit thuis voortzetten. Als zij zien dat dit een directe impact kan hebben op de directe omgeving zullen zij dit ook als nuttig ervaren!

Hoe begin ik met afval scheiden?

Wij kunnen ons voorstellen dat je na het lezen van de bovenstaande tekst natuurlijk hartstikke enthousiast bent geworden en er graag iets mee wilt doen. Of misschien vraag je jezelf af of het niet in de weg zal staan of geen mooie vertoning zal zijn op de werkvloer. Office-Deals heeft voor jou de perfecte oplossing: de Slim Jim! De Slim Jim is extreem functioneel voor het scheiden van je afval. Je kan voor verschillende doeleinden een Slim Jim aanschaffen en bij Office-Deals helpen wij daar graag bij.

Slim Jim

Waarom een Slim Jim en geen normale afvalbak?

Er zijn meerdere redenen waarom een Slim Jim je optimaal kunt helpen op weg naar een milieubewuste werkplek. Het is mogelijk om een eigen ‘afvalstation’ te creëren. Je kunt de onderdelen van de Slim Jim apart bestellen zodat je voor je eigen behoeften een passend ‘afvalstation’ heeft! Bijvoorbeeld: je kunt er voor kiezen om 2 bakken te kopen om papier een glas te scheiden. De mogelijkheden van de Slim Jim, zorgen ervoor dat je niet vastzit aan een vaste set.

De Slim Jim is geen saaie vertoning.
De afvalbakken zijn geen kleine pedaalemmers die op hoogte van de schenen staan. Het zijn hoge afvalbakken waardoor er niet veel vierkante meters in beslag genomen worden maar er wel veel inhoud heeft. Hij valt dus op. Daarnaast kun je zelf de kleuren kiezen van de bovenkant van de Slim Jim. Je zou er zelfs voor kunnen kiezen om een bak te kopen die matched met de kleuren van je huisstijl! Kies dan uiteraard wel de juiste labels en deksels om het afval correct te scheiden.

afvalscheiden vepabins

Wil je een Slim Jim aanschaffen?

Bij Office-Deals is het mogelijk een gepersonaliseerd station aan te schaffen. Hier kan je alle mogelijkheden bekijken om een gepersonaliseerd afvalstation te maken!