Begin uw meeting nooit zonder dit!

Effectief vergaderen of presenteren is voor elke organisatie een uitdaging. U zorgt dus voor een duidelijke agenda, een assertieve voorzitter, een minutieuze notulist en niet te vergeten voor actieve deelnemers. Drie essentiële ‘deelnemers’ mogen nooit ontbreken: het whiteboard, de flipover en het interactieve beeldscherm. Dit trio helpt u namelijk zo efficiënt en productief mogelijk te vergaderen of presenteren.

1. Het whiteboard

Schrijven en tekenen met de hand stimuleert de creativiteit en helpt ideeën en gedachten te ordenen. Niet voor niets worden whiteboards gebruikt om gedachten te ordenen en nieuwe ideeën te genereren. Probleemanalyses, processen en mindmaps kunnen al schrijvend en tekenend visueel worden gemaakt en aangepast.

whiteboard

2. De flipover

Flipovers lenen zich bij uitstek voor het weergeven van statische en feitelijke informatie zoals opsommingen, projectplanningen, agenda’s, roosters, grafieken en tabellen. Na afloop van een vergadering of presentatie kan een flipovervel met bijvoorbeeld actiepunten of afspraken op een centrale plek worden opgehangen, zodat de informatie on top of mind blijft.

flipover

3. Het interactieve scherm

Interactieve schermen (groot formaat touchscreens) zijn essentieel voor het presenteren, bewerken en delen van digitale informatie of dat nu een tekstdocument, spreadsheet of videobestand is. Met behulp van de juiste software kunnen deelnemers vanaf hun eigen laptop of tablet tegelijk in een document werken, dat centraal wordt weergegeven op het scherm. Ook niet te vergeten is de essentiële rol van een digitaal scherm tijdens video conferencing. De multi-touch functionaliteit komt goed van pas als deelnemers tegelijkertijd aan documenten willen werken.

e-whiteboard