Hoe kan ik een Rexel papiervernietiger kiezen?

Een How-To om een Rexel papierversnipperaar te kiezen.

Met de invoering van de AVG is het belang van veilig omgaan met alle verzamelde data van consumenten groter geworden. Veel van de AVG is gericht op digitale data, maar geprinte data moet niet worden vergeten. Als de organisatie AVG-proof wil worden is het daarom ook belangrijk om zorgvuldig met geprinte data om te gaan en wanneer nodig deze op gepaste wijze te vernietigen. Gelukkig zijn hiervoor de papiervernietigers van Rexel, dus wordt het essentieel om er eentje aan te schaffen! Alleen is er een enorm aanbod met verschillende soorten papiervernietigers, dus hoe pak je een dergelijk beslissing aan? Hieronder een drietal factoren die de vergelijking tussen de verschillende apparaten iets gemakkelijker zouden kunnen maken!

Het toepassingsveld van Rexel Papiervernietigers

Voor de aanschaf van een papier shredder is het handig om na te gaan hoeveel medewerkers het apparaat zullen gaan gebruiken, hoeveel papier er verwerkt moet worden en hoe vaak. De grootte van de opvangbak is bijvoorbeeld een belangrijk onderscheidend kenmerk tussen de verschillende apparaten. Bent u een zzp-er en de enige gebruiker per dag of loopt het aantal gebruikers op tot meer dan 20 per dag? Afhankelijk van dit aantal kunnen de Rexel papiervernietigers worden ingedeeld. Als een papiervernietiger vaak gebruikt gaat worden, is de kans groot dat hij ook meer papier gaat vernietigen. Klanten die zich bewust zijn van de hoeveelheid die ze willen vernietigen, kiezen vaak voor een grotere opvangbak zodat ze hem minder vaak hoeven te legen. Het is altijd het beste om uit te gaan van het aantal vellen dat in de opvangbak past en niet alleen van de inhoud van de opvangbak. Papiervernietigers die door meerdere mensen gebruikt worden, moeten vaak meer versnipperen en daarom wordt een opvangbak van 600 vellen of minstens 80 liter aanbevolen voor papiervernietigers met meer dan 10 gebruikers.

Invoerwijze voor Rexel Papierversnipperaars

De manier waarop u papier moet invoeren om te vernietigen heeft ook invloed op de keuze in het papier vernietigen. Wanneer de lengte van de draaitijd van een apparaat en de snelheid van het proces om uw papier te versnipperen van groter belang zijn, dient u een keuze te maken over de manier van invoeren. Er bestaan handmatige en automatische papiervernietigers. Papiervernietigers met automatische invoer kunnen stapels papier in één keer versnipperen, zodat u ze niet met de hand hoeft in te voeren. Met Rexel modellen met automatische invoer bespaart u 98% tijd t.o.v. modellen met handmatige invoer, doordat u de vellen papier in het apparaat legt, de klep dicht doet en wegloopt. Na verloop van tijd levert dit aanzienlijke productiviteitsvoordelen op.

Veiligheidsniveau van snippers

De papierversnipperaars kunnen ook worden onderverdeeld in het type snippers het apparaat produceert. De Deutsche Industie Norm (DIN) classificeert de verschillende groottes van snippers in een veiligheidsniveau. Bij ieder niveau worden de documenten in een bepaald aantal snippers vernietigd. Hoe meer snippers, hoe hoger het veiligheidsniveau en hoe meer snippers er in de opvangbak van het apparaat passen. Dus van DIN P-2 dat basisveiligheid biedt doordat een A4tje wordt vernietigd tot 35 stroken tot DIN P-5, DIN P-6 of DIN P-7 die respectievelijk een A4 vernietigen in 2000 Microsnippers, 6000 Supersnippers of 12500 Extra kleine microsnippers. Afhankelijk van het level van vertrouwelijkheid dat wordt gehanteerd in uw organisatie moet er gekozen worden voor een passend veiligheidsniveau en de papiervernietiger die dit soort snippers/stroken produceert.

Veel succes met het kiezen van uw Rexel papiervernietiger, komt u er toch niet uit? Neem dan contact op met onze klantenservice!