Hoe u visueel hacken kunt voorkomen

Het kost maar enkele seconden om privégegevens van een computerscherm te lezen en te stelen. Hier volgen een aantal snelle en gemakkelijke tips om uw gegevensbescherming te verbeteren:

Onderwijs uw personeel: Gegevensdieven kunnen overal zijn dus zorg ervoor dat uw medewerkers zich bewust zijn van de gevaren van visueel hacken.

Gebruik gemeenschappelijke beveiligingsaspecten: Automatische screensavers en met een wachtwoord beveiligde werkstations zijn handig om onbeheerde beeldschermen te beschermen. Kies bovendien zorgvuldig uw locatie. Wij raden aan om met de rug naar de muur toe te zitten, vooral op een druk kantoor.

Houd alles netjes: Zorg ervoor dat uw medewerkers hun bureau opgeruimd achterlaten. Afdrukken van vertrouwelijke gegevens moeten onmiddellijk na gebruik worden versnipperd door een papiervernietiger.

Gebruik privacyfilters: Een doeltreffende, betaalbare oplossing die door grote bedrijven wereldwijd wordt gebruikt. Met 3M™ privacyfilters is het bijna onmogelijk om gegevens van een computerscherm te stelen. Monitors en mobiele apparaten die van privacyfilters zijn voorzien lijken van opzij helemaal zwart of goudkleurig maar de gebruiker ziet zelf een glashelder beeld. 3M™ privacyfilters zijn doeltreffend, goedkoop en gemakkelijk te installeren.