Vijf tips om bescherming van persoonsgegevens te waarborgen

De nieuwe Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming is 25 mei 2018 in werking getreden!

Kunnen uw privégegevens door voorbijgangers worden gestolen? Het is veel gemakkelijker dan u misschien denkt. Het kost maar een paar seconden om privégegevens op een computerscherm of mobiel apparaat af te lezen.

In een studie, uitgevoerd in acht landen door een marktonderzoekbureau en 3M, werd aangetoond dat gegevensdieven die erop uit waren om gevoelige informatie te stelen, in 91% van de gevallen succes hadden! Onderschat daarom het gevaar van visueel hacken niet.

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is op 25 mei 2018 in werking getreden. Dit houdt in dat bedrijven en instellingen moeten kunnen aantonen dat ze verantwoord omgaan met persoonlijke en gevoelige gegevens. Er dienen voorzorgsmaatregelen te worden genomen om verlies en diefstal, zoals visueel hacken, te voorkomen. Deze vijf eenvoudige tips helpen u alvast een eind op weg:

1. Evalueer zwakke punten
Beveilig computerschermen in onafgesloten kamers en op drukke kantoren.
2. Train uw personeel
Enkele eenvoudige wijzigingen kunnen leiden tot grote verbeteringen. Zorg ervoor dat bureaus opgeruimd blijven en dat papiervernietigers worden gebruikt om gevoelige informatie te verwijderen.
3. Bevorder naleving
Geef uw medewerkers alles dat zij nodig hebben om de gegevensbescherming te verbeteren. Voer regelmatig controles uit en beloon de naleving.
4. Verenig uw inspanningen
Integreer visuele gegevensbescherming in de algemene beveiligingsprocessen en pas ze aan op basis van veranderende bedreigingen en beveilingsmethodes.
5. Wees proactief
Installeer privacyfilters op beeldschermen en monitors om visueel hacken van gevoelige gegevens en informatie te voorkomen.

Gevoelige gegevens zijn gemakkelijk te beschermen met een 3M™ privacyfilter. Op een gezichtshoek van meer dan 30 graden zien de beeldschermen van desktops en mobiele apparatuur er helemaal zwart of goudkleurig uit, maar de gebruiker zelf ziet het glashelder. Ze zijn doeltreffend, goedkoop en gemakkelijk te installeren.

3M™ privacyfilters zijn leverbaar in een reeks formaten voor alle populaire apparaten.