Waarom jij een biodynamische bureaulamp moet hebben

Heb jij ook wel eens last van een somber humeur op werk? Of voel jij je soms ook wel eens minder fit tijdens werk? Dan kan een biodynamische bureaulamp hoogstwaarschijnlijk helpen!

Wat is een biodynamische bureaulamp?

Een biodynamische lamp is een lamp die het zonlicht zo goed mogelijk nabootst. Licht wordt vaak gemeten in de eenheid lux. Een biodynamische lamp geeft rond de 700 lux weer, waar een normale bureaulamp dit tot de 500 lux doet. De lichtopbrengst van een normale bureaulamp is vaak te weinig gezien een werkplek minimaal 600 lux aan licht moet hebben.

Een biodynamische lamp maakt een stof vrij in het lichaam, genaamd: serotonine. Deze stof zorgt voor een positief en productief gevoel, waardoor je een prettigere werktijd tegemoet gaat. Naast dat het prettig is, is het ook noodzakelijk. Oudere werknemers hebben vooral meer licht nodig tijdens het werken omdat de ogen minder sterk zijn dat die van jonge werknemers. Het werken met biodynamische verlichting is dus ergonomisch.


Biodynamische lamp 1

Wat zijn de voordelen van een biodynamische lamp?

Er zijn erg veel voordelen die bij een biodynamische lamp horen. Om te beginnen: Het vermindert de kans depressies op de werkvloer en kan er zelfs voor zorgen dat dementie een stukje wordt afgeremd. Daarbij zorgt een biodynamische lamp ook voor betere en langere concentratie tijdens het werken!

Daarnaast, zorgt een biodynamische lamp er ook voor dat je makkelijker, beter en langer kunt slapen! Omdat de lamp het ritme van de mens perfect ondersteunt, zorgt het ervoor dat je beter gaat kunnen slapen. Na al deze positieve dingen, kan ik mij voorstellen dat je gelijk wilt kijken om een biodynamische lamp aan te schaffen! Wij kunnen je daarbij helpen.


Biodynamische lamp 2

Biodynamische lampen van Luctra

De biodynamische bureaulampen van Luctra zorgen ervoor dat alle positieve punten die genoemd zijn, ook voor jou werkelijkheid kunnen worden! Het speciale van de lampen van luctra is het feit dat de lamp automatisch mee verlicht met jouw persoonlijke dagritme. Je kunt via de app: Luctra VitaCore, hier kunt je jouw persoonlijke behoeften aangeven en wordt de lamp aangepast aan jou! Biodynamische lamp 3