AVG-wetgeving en papiervernietigers; hoe zit dat precies?

Afgelopen mei heeft de grootste verandering sinds jaren plaatsgevonden met betrekking tot privacy. De implementatie van de algemene verordening gegevensbescherming, beter bekend als AVG, kunt u niet gemist hebben. De kranten, fora en e-mails stonden vol met deze nieuwe wetgeving. Wat een impact was dat, hè?

Als organisatie heeft u ongetwijfeld stappen ondernomen om te voldoen aan de AVG. Maar weet u écht zeker dat u aan alle voorwaarden voldoet? Bijvoorbeeld wanneer u een document versnippert? Lees vooral verder om daar achter te komen!

Wat is er verandert met de nieuwe AVG-wetgeving?

De consument heeft meer zeggenschap gekregen over zijn/haar persoonsgegevens. Wanneer een klant vraagt om inzichten in zijn persoonsgegevens, moet u deze kunnen tonen en indien gewenst ook definitief kunnen verwijderen. Men dient transparanter om te gaan met informatie over de consumenten. Om de data op papier te kunnen vernietigen, wanneer een klant hierom vraagt óf wanneer u deze informatie niet meer nodig heeft om het doel waarvoor de gegevens verzameld zijn uit te blijven voeren, heeft u een papiervernietiger nodig.

Papier vernietigen en de AVG-wet, hoe zit dat?

U print ongetwijfeld offertes, facturen en andere documenten waarop contactgegevens van uw klanten staan. Deze gegevens vallen onder de privacywetgeving en moeten, zoals de wet dat zegt, gewist en vernietigd kunnen worden. Online kunt u deze gegevens gemakkelijk verwijderen of wissen. Uiteraard is het belangrijk om goed op te letten of de gegevens daadwerkelijk veilig worden vernietigd volgens uw beleid.

Op papier kunt u deze gegevens lastiger vernietigen. Het papier opproppen en in de papierbak gooien is natuurlijk niet vernietigen. De gegevens kunnen dan namelijk nog gelezen worden en dus ook gebruikt worden voor identiteitsfraude. Ook het verscheuren of versnipperen in stroken is niet meer toegestaan binnen deze nieuwe privacywetgeving. Het is belangrijk dat het papier écht vernietigt wordt. Wij adviseren u om hiervoor een papiervernietiger te gebruiken met veiligheidsklasse DIN P-3. De overheid gebruikt zelfs klasse P-6, waarbij een a4-papier versnipperd wordt tot wel 15.000 snippers. Hierdoor is het document echt nooit meer te herstellen en voldoet u gegarandeerd aan de AVG.

Wat gebeurt er als u de AVG-wetgeving overtreedt?

De autoriteit persoonsgegevens (AP) kan een boete opleggen van maximaal 20 miljoen euro. Of 4 procent van de wereldwijde jaaromzet, mocht dat bedrag hoger uitkomen. Deze boete is natuurlijk enorm zonde, zorg dus dat u goed voorbereid bent! (Bron: Autoriteit persoonsgegevens)Ons advies waarmee u zeker voldoet aan de AVG-wetgeving

Wij raden aan om met de volgende papiervernietigers te werken:
Fellowes Automax 200C
Fellowes Automax 350C
Fellowes Automax 550C
Fellowes Powershred 450M
Rexel Auto+ 130m
Rexel Auto+ 300m
Rexel Auto+ 300x

Korting op Fellowes papiervernietigers

Een leuke bijkomstigheid is dat u tot het eind van het jaar tot €50,00 cashback ontvangt op papiervernietigers van Fellowes. Bestel dus voor deze tijd één van onderstaande papiervernietigers, voldoe aan de AVG én bespaar geld!

Fellowes Papiervernietigers