Maak uw bedrijf AVG proof

Met de nieuwe privacywet, heeft u als ondernemer nog maar even de tijd om alle zaken op orde te krijgen met betrekking tot privacy. Want met de wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) wordt van u verwacht nog zorgvuldiger om te gaan met persoonsgegevens. De boetes voor het overtreden van deze wet kunnen oplopen tot maximaal 20 miljoen euro of zelfs 4 procent van uw gehele wereldwijde omzet.

Waarom de nieuwe wet?

De nieuwe wet komt er omdat de oude nog is ingevoerd in een tijd dat het internet nog in de kinderschoenen stond. Door deze wetswijziging is de wet aangepast op de trend van digitalisering en heeft het als doel dat organisaties aangeven waarom ze persoonsgegevens verzamelen. Verder wordt de wet nu overal in Europa hetzelfde, hierdoor heeft niet ieder land zijn eigen wetgeving waardoor er vroeger verwarring ontstond.

Verandering met oude wet

De klant krijgt meer zeggenschap over zijn gegevens en wat ermee gebeurt. In grote lijnen moet u, wanneer de klant het vraagt, zijn gegevens verwijderen. De klant heeft dus het recht helemaal vergeten te worden bij de organisatie. U als ondernemer moet dit uiterst serieus nemen door allereerst de klant de mogelijkheid te geven om een aanvraag te doen om te worden vergeten en moet u de persoonsgegevens verwijderen als u deze niet meer gaat gebruiken. Zo wordt aangeraden een goed werkende papierversnipperaar aan te schaffen. Wij van raden daarom de volgende machines aan:
Fellowes Automax 200C snippers 4x51mm
Fellowes Automax 350C snippers
Fellowes Automax 550C snippers
Fellowes Powershred 450M
Deze papiervernietigers voldoen aan het minimale p-4 veiligheidsniveau. Volgens de AVG wetgeving is een papiervernietiger met p-4 of hoger voldoende om persoonsgegevens op een juiste manier te vernietigen. Let op, u moet u ook de gegevens die u online, of op een harde schijf opslaat vernietigen. Indien u een harde schijf wilt vernietigen raden wij de volgende machine aan:
Multimedia vernietiger EBA 0201 OMD
De harde schijf vernietigers geven u de garantie dat u de data op de harde schrijf onherstelbaar vernietigd. Hierdoor kunt u uw klanten garanderen dat u hun data op een goede manier verwijdert.

Verwachtingen van uw organisatie

Als organisatie heeft u een verantwoordingsplicht. De verantwoordingsplicht houdt in dat u met documenten moet kunnen aantonen dat u de juiste organisatorische en technische maatregelen heeft genomen om aan de AVG te voldoen.