De levensreddende pen: BIC Cristal

De BIC balpen is 's werelds beroemdste balpen. Met het klassieke doodgewone design doet deze pen altijd wat hij doet. Sterker nog, de pen is zó populair dat deze in september 2006 voor de 100 miljardste keer werd verkocht!

Ijzersterk ontwerp

De BIC pen heeft een ontwerp met zes kanten, vergelijkbaar met een houten potlood. Dat is niet voor niets. Dit ontwerp heeft de minimale hoeveelheid plastic nodig én deze vorm zorgt voor voldoende sterkte. De pennen zijn bewust transparant, zodat u altijd kunt zien hoeveel inkt zich nog in de pen bevindt. Het kleine gaatje aan de onderkant zorgt ervoor dat de druk aan de binnenzijde gelijk is aan de buitenzijde, waardoor u de pen niet kapot knijpt. Wist u dit?

BIC pen

De levensreddende pen

Herkent u het gat aan de bovenzijde van de dop van deze balpen? Waarschijnlijk heeft u wel eens gedacht dat dit gat ervoor was om de inkt niet te laten uitdrogen, niet waar? Dat is namelijk de conclusie die het overgrote deel van de mensen trekt. Echter heeft dit gat een zeer bijzonder functie, namelijk: levens redden. De meeste mensen kauwen op hun pen. Kinderen doen dat, maar ook veel volwassenen. Het is een gewoonte en de BIC pen is hierdoor de meest gegeten pen ter wereld. Bijzonder hè? Maar hoe redt dit gaatje dan levens? Het kleine gat voorkomt verstikking bij het inslikken van de pen. Deze aanpassing is sinds 1991 doorgevoerd en naar schatting zijn hiermee al honderden levens gered. Kortom, de BIC pen is een bijzonder staaltje vakmanschap.

BIC pen