De verschillen tussen de Safescan geldtelmachines

Je kent het vast wel, geld tellen binnen je bedrijf kost vaak een hoop tijd aan het einde van de dag of avond. Het is een klus die toch goed en nauwkeurig volbracht moet worden. Een geldtelmachine zou jou met deze klus enorm kunnen helpen. Een telmachine is nauwkeurig en daarnaast ook nog eens mega snel. Een telmachine hoef je slechts een keer aan te schaffen en daarna zul je iedere dag van deze tijdsbesparing genieten!

Verschillende soorten telmachines

In ons assortiment hebben wij telmachines van Safescan. De geldtelmachines van Safescan zijn heel erg verschillend en hebben zo allemaal andere functies, het is dus maar net van belang wat jij zoekt in een machine en voor welke doeleinden je deze machine nodig hebt. Zo heb je muntentellers, deze machines tellen muntgeld en kunnen ook de munten ook gelijk sorteren. Ook heb je biljettelmachines, deze tellen al het briefgeld, sommige apparaten maken ook gelijk goede stapeltjes per soort of hoeveelheid. De meeste geldtelmachines herkennen tijdens het tellen ook vals geld en beschikken over verschillende detectie functies.

Welke telmachine heb ik nodig?

Omdat er zo veel verschillende functies per machine zijn maken wij het je wat makkelijker. We hebben een tabel gemaakt met Safescan telmachines, we hebben hier onderscheid gemaakt in biljettelmachines, munttelmachines en geldtelweegschalen. Je ziet zo snel en eenvoudig over welke functies de machines beschikken. Ook leggen we in het kort uit wat elke functie die in de tabel staat inhoudt. Elke machine van Safescan is CE-gecertificeerd en heeft 3 jaar garantie.

Valuta tellen zonder detectie: Dit houdt in welke valuta’s er door de geldtelmachine kunnen. Dit gaat echter wel zonder dat er gecontroleerd wordt op de echtheid van het geld.

Valuta tellen met detectie: Bij deze kolom kun je wel precies per machine zien welke valuta’s er geteld kunnen worden met valsgelddetectie. Het nep geld zal zo herkend worden.

Vals geld detectie: Hier kun je zien of de machine vals geld herkend tijdens het tellen van het geld.

Functies van de detectie: Er zijn ook nog verschillende functies hoe vals geld herkend wordt. Zo kan het herkend worden door de afmeting van het biljet, maar ook door de inkt. In de tabel gebruiken wij afkortingen voor deze functies. hier zie je waar de letters voor staan.

UV = UV licht
IR = infrarood
MG = magnetische inkt
MT = metaaldraad (veiligheidsdraad)
CD = kleur van het biljet
SD = afmetingen van het biljet
TD = dikte van het biljet
IM = afbeelding

Wil je meer weten over deze 7 echtheidskenmerken van een biljet? Wij hebben hier een uitgebreide blog over geschreven waar we je uitleggen per kenmerk met een afbeelding hoe je het kunt herkennen.

Telsnelheid: Bij de telsnelheid zie je hoeveel munten of bankbiljetten er geteld worden per minuut.

Optelfunctie: Elke machine van Safescan beschikt over een optelfunctie. Met de optelfunctie telt de machine het aantal bankbiljetten van verschillende runs automatisch bij elkaar op. Zo kun je veel geld achter elkaar tellen als je de maximale invoercapaciteit hebt bereikt.

Sorteerfunctie: Met de sorteerfunctie wordt het geld niet alleen geteld, maar ook gelijk gesorteerd per soort munt of biljet.

Invoercapaciteit: Dit is het aantal biljetten of munten dat je in een run in kan voeren. Als je meer biljetten of munten wilt tellen, zul je deze daarna handmatig weer opnieuw moeten invoeren.

Telresultaten exporteren: Bij een aantal machines is het mogelijk de telresultaten te exporteren, dit is dan mogelijk naar de Safescan TP-230 thermische printer. Deze printer print een bon met de telresultaten. Ook kunnen sommige machines exporteren naar de bijgeleverde Money Counting Software (MCS). Deze software slaat de resultaten online op in een duidelijk overzicht. Deze software is ook los te bestellen maar let er wel op of het mogelijk is om jouw type geldtelmachine er mee te verbinden. Onderaan de pagina vind je meer informatie over deze twee producten.

Inbreng geld: Het verschilt per machine of je het geld gesorteerd per eenheid moet inbrengen (bijvoorbeeld in briefjes van 20 euro) of dat het gemengd kan met soorten biljetten en munten. Dit vind je in deze kolom.

Biljettelmachines

Als eerst hebben we een tabel gemaakt voor de biljettelmachines. Maar hoe werkt een biljettelmachine dan precies? Je stopt een stapel met geld in de invoerbak van de biljetteller, het onderste bankbiljet activeert automatisch een invoerrol. Deze gaat meteen draaien en leidt naar een volgende nog sneller draaiende rol. Door de speciale flenzen die aan beide kanten van de rol zitten wordt er frictie gegenereerd waardoor er maar 1 bankbiljet tegelijk wordt geteld. Dit is het moment dat de biljetten worden gescheiden en langs een optische sensor worden gehaald. Deze telt de biljetten en bepaald tevens hoeveel ieder biljet waard is. De biljetten vallen nu in de uitvoerbak en aan het einde van het systeem weet je precies hoeveel geld je hebt.

#tabel met de verschillen tussen de biljettelmachines

Wij raden aan om bij een biljettelmachine meteen een reinigingsset met cleaning cards mee te bestellen. Door regelmatig een cleaning card door je machine heen te halen maak je alle sensoren en magneetknoppen schoon, waardoor je geldtelmachine langer meegaat en er voor zorgt dat de biljetteller een continue storingsvrije werking heeft. Ook is het reinigen erg belangrijk omdat het er voor zal zorgen dat de teller betrouwbaar blijft. Veel biljetten bevatten namelijk stof waardoor de biljetteller op den duur vies raakt en het voor kan komen dat de sensoren van de machine minder goed gaan werken.

Muntentellers

Ook hebben we een aparte tabel voor muntgeld. Munten van iedere valuta hebben een eigen specifieke diameter en dikte. De muntentellers van Safescan maken gebruik van speciale sensoren en draaischijven. Deze zorgen er volledig automatisch voor dat de munten worden gescheiden en geteld, de afmetingen zorgen er voor dat elke munt automatisch in het juiste bakje wordt geplaatst. Hieronder zie je precies per telmachine over welke functies de machine beschikt.

#tabel met de verschillen tussen de munttelmachines


Geldtelweegschalen

Als laatst zijn er ook geldtelweegschalen. Deze machines tellen munten en briefgeld op basis van gewicht. De machines kunnen niet herkennen of er vals geld tussen zit, maar zorgen er wel voor dat je binnen slechts 2 minuten je gehele kassa hebt geteld. Je legt per eenheid munt of biljet een stapeltje op de weegschaal en zo wordt het geld snel en eenvoudig geteld, daarna leg je de volgende eenheid op de weegschaal en telt de machine het bedrag bij elkaar op.

#tabel met de verschillen tussen de geldtelweegschalen

Weet je na het lezen en bekijken van deze tabellen nog steeds niet helemaal welke geldtelmachine je moet bestellen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice, zij helpen je graag met het vinden van de juiste geldtelmachine!

Money Counting Software (MCS)

Na het tellen van het geld door de machines is het handig je telresultaten te exporteren en zo te bekijken. Dit kan met de MCS-software! Exporteer de gegevens uit je 6185, 6165, 1450, 2265, 2465-S, 2665-S, 2685-S of 2985-SX naar de MCS-software zodat je ze kunt bekijken, afdrukken en vergelijken. Je kunt alle gewenste gegevens eenvoudig exporteren naar je boekhoudsysteem voor verdere verwerking. Hieronder zie je een afbeelding van hoe de software er uit ziet. De software wordt bij de modellen 2685-S, 2985-SX en 2665 bijgeleverd, bij de andere bovenstaande modellen kun je hem los bij bestellen.

#mcs software afbeelding


TP 230 thermische printer

De compacte bonprinter TP-230 is speciaal ontworpen voor gebruik in combinatie met de Safescan geldtellers 6155, 6165, 6185, 1250, 1450, 2265, 2465-S, 2665-S, 2685-S en 2985-SX. Met de TP 230 bonprinter kun je een gedetailleerd rapport uitdraaien met alle gegevens per eenheid briefgeld, plus het totaalbedrag. Zo kun je de bon meenemen in je administratie of gebruiken voor het invullen van het kasboek. De TP 230 is snel, stil en gemakkelijk te gebruiken en wordt geleverd een USB-kabel, een seriële kabel en een rol papier, zo kun je gelijk aan de slag!

#de tp 230 thermische printer