Dit is wat je moet weten bij het bestellen van een TimeMoto tijdregistratiesysteem

U bent van plan om een TimeMoto tijdregistratiesysteem aan te schaffen. Met behulp van tijdregistratie kunt u eenvoudig en snel de productiviteit binnen uw bedrijf meten. De TimeMoto registratiesystemen zijn eenvoudig te installeren en meten nauwkeurig wanneer uw medewerkers in- en uitklokken.

Wanneer u definitief heeft besloten om een tijdregistratiesysteem aan te schaffen, moet u nogal een aantal keuzes maken om het complete systeem te bestellen. Wij leggen u door middel van deze pagina graag uit wat de mogelijkheden zijn van een TimeMoto tijdregistratiesysteem. Goed om te weten is dat alle TimeMoto tijdregistratiesystemen voldoen aan de nieuwe AVG-wetgeving.

Wat zijn de mogelijkheden voor een tijdregistratie terminal?

TimeMoto hanteert twee belangrijke series, namelijk de 600 serie en de 800 serie. De 600 serie is de goedkopere variant en het perfecte instapmodel wanneer u net begint met een tijdregistratiesysteem. In deze serie vallen de TimeMoto TM-616 en de TimeMoto TM-626.

TimeMoto TM-600 serie
De TimeMoto TM-616 is de goedkoopste terminal in het assortiment van TimeMoto. Op deze tijdregistratieterminal kunnen uw medewerkers inklokken door middel van een RFID badge of met een individuele PIN-code. Deze terminal communiceert naadloos met TimeMoto software, waar u later meer over leest. Het is mogelijk om uw medewerkers projectgebaseerd te laten inklokken door projectcodes toe te wijzen.

Deze tijdregistratieterminal is geschikt tot 200 gebruikers, heeft een 2,8 inch kleurenscherm en wordt geleverd inclusief 5 RFID pasjes. Verder ontvangt u bij deze registratieterminal een wandmontageset om het apparaat veilig aan de muur te monteren.

Indien u juist op zoek bent naar een goedkope tijdregistratieterminal met een vingerscan heeft u de TM-626 nodig. Deze terminal heeft aan de onderzijde een vingerscan, waardoor uw medewerkers op basis van biometrische gegevens kunnen inloggen. Verder is deze terminal identiek aan de TM-616. Belangrijk om te weten is dat een vingerscan niet werkt met vieze vingers. TimeMoto heeft haar apparaten zo ontwikkeld dat deze voldoen aan de AVG-wetgeving. Wilt u daar meer over weten? Dat kunt u hier lezen.

TM-600 serie

TimeMoto TM-800 serie
Bent u juist op zoek naar een geavanceerder model om uw administratie bij te houden? Dan heeft u waarschijnlijk meer aan de 800 serie. De TimeMoto TM-818 is de goedkoopste terminal in deze serie. Op de TM-818 terminal kunnen uw medewerkers inklokken door middel van een RFID badge of met een individuele pincode. Er worden standaard 5 RFID pasjes meegeleverd per terminal. De terminal beschikt over een 3,5 inch kleurenscherm en is geschikt voor een gebruik tot 2.000 gebruikers.

De TimeMoto TM-828 beschikt over een vingerscan is en verder identiek aan de TM-818. Het inklokken door middel van een vingerscan kan een groot voordeel zijn wanneer u medewerkers hebt die vaak hun badge of pincode vergeten. Tevens wordt de kans op fraude verminderd door middel van de vingerscan. Inklokken voor iemand anders is niet meer mogelijk. Belangrijk om te weten is dat een vingerscan niet werkt met vieze vingers.

De TimeMoto TM-838 is de meest geavanceerde tijdregistratieterminal van TimeMoto en beschikt over 3D-gezichtsherkenning. De TM-838 heeft geen vingerscan. Deze is op dit model vervangen door de gezichtsherkenning.

TM-800 serie

Welke accessoires heb ik nodig bij een tijdregistratiesysteem?

Nu u heeft besloten welke terminal voor u geschikt is, heeft u de keuze uit een aantal accessoires om eenvoudiger met het systeem te werken. Allereerst moet u weten dat per terminal slechts vijf RFID pasjes worden meegeleverd. Indien u dus meer dan vijf medewerkers heeft, dient u extra RFID pasjes te bestellen. Deze pasjes verkopen wij in sets van 25 stuks en zijn compatibel met alle TimeMoto terminals.

Een alternatief voor de TimeMoto RFID pasjes zijn de RFID sleutelhangers. Deze sleutelhangers zijn handig om aan een sleutelbos te bevestigen en werken daarom in de meeste gevallen sneller dan een pasje. De sleutels worden geleverd in sets van 25 stuks en zijn net als de RFID pasjes compatibel met alle TimeMoto terminals.

TM accessoires

Handig accessoires bij de PC software

Indien u heeft gekozen om gebruik te maken voor PC software, waar u later meer over kunt lezen, zijn deze accessoires ook interessant.

Allereerst kunt u kiezen om een USB RFID lezer te bestellen. Deze lezer kunt u koppelen aan uw computer, waardoor u achter de computer de RFID pasjes en/of sleutelhangers kunt koppelen aan uw systeem. Zonder deze USB lezer kunt u de badges alleen activeren bij de terminal. Let op! Deze lezer werkt alleen in combinatie met de PC software én is alleen bruikbaar op Windows 7, 8 of 10.

Daarnaast kunt u voor de TimeMoto TM-626 of TM-828 ook kiezen voor een TimeMoto PC software. U ontvangt op deze software één licentie en is alleen bruikbaar op Windows 7, Windows 8 en Windows 10.

TimeMoto PC Software

Met de TimeMoto PC Software kunt u direct aan de slag met talloze handige functies. Uw terminal communiceert via LAN- of Wi-FI netwerk met de software op uw computer. Zo heeft u op elk moment realtime inzicht in wie er wel en niet aanwezig is. In het geval van brand of een andere calamiteit drukt u met één muisklik een aanwezigheidsrapport af en kunt u de juiste maatregelen treffen.

Met de TimeMoto PC software kunt u periodieke rapporten per dag, week, maand, afdeling of werknemer uitdraaien. U wijst projectcodes toe, waarmee uw medewerkers kunnen inklokken en tevens beschikt de software over een exportfunctie naar Excel, PDF, CSV en bekende payrollsoftware.

TimeMoto Cloud Software

De meest ideale oplossing om uw tijdregistratie te beheren is door middel van de TimeMoto cloudsoftware. Deze zeer geavanceerde techniek maakt het mogelijk om vanaf iedere locatie uw administratie te beheren. De Cloud software is verkrijgbaar in twee varianten: TimeMoto Cloud software en TimeMoto Cloud software plus.

De TimeMoto Cloud software is het perfecte plannings- en tijdregistratiesysteem in de cloud. U kunt vanaf iedere locatie inloggen op het systeem en realtime bijhouden welke medewerkers aan het werk zijn. De software werkt nauwkeurig samen met de fysieke systemen van TimeMoto; als een medewerker inklokt op een terminal, wordt de data automatisch geüpload naar de cloud.

De TimeMoto Cloud software is geschikt voor iedere webbrowser. Dit betekent dat u deze software ook kunt gebruiken op andere besturingssystemen dan Windows. Waar de PC software enkel geschikt is voor Windows 7, 8 of 10, kunt u de Cloud software vanaf iedere browser gebruiken. Het is slechts inloggen en gaan. U hoeft geen software te installeren en ook niet te betalen voor een update, uw TimeMoto Cloud software is voortdurend up-to-date.

Met behulp van TimeMoto Cloud software kunt u al uw urenregistraties, werkroosters en rapportages vanaf iedere locatie afhandelen. U kunt verschillende TimeMoto terminals aansluiten op de Cloud software, maar de software is ook te gebruiken vanaf de iOS- en Android-apps voor mobiele apparaten. Uw werknemer kan via een mobiel apparaat inklokken, waardoor u niet perse een terminal nodig heeft. Het voordeel van een terminal is dat deze op een vaste locatie hangt en uw werknemer dus ook enkel kan inklokken als hij of zij aanwezig is. Op de standaard TimeMoto Cloud software kunt u 25 gebruikers registreren en een onbeperkt aantal terminals. Heeft u meer gebruikers? Dan kunt u een extra abonnement afsluiten voor deze gebruikers.

Het voordeel van werken in de Cloud is dat u vanaf iedere locatie toegang heeft, ongeacht waar u bent of welk apparaat u gebruikt. U kunt eenvoudig vanaf een laptop, tablet of mobiele telefoon inloggen en uw gehele registratie beheren. Het enige wat u nodig heeft is een internetverbinding.

TimeMoto Cloud software ondersteund het exporteren naar diverse payroll software. U kunt uw gegevens selecteren en vanuit de software versturen naar één van deze payroll systemen: ADP, ADP2 en Paychex. Uiteraard kunt u ook de gegevens exporteren naar een Excel, csv of pdf bestand.

Voeg individuele projectcodes toe aan verschillende projecten. Zo kunt u precies zien op welke activiteit of project uw medewerker inklokt.

TimeMoto Cloud plus software

Met de TimeMoto Cloud plus software heeft u alle functionaliteiten van de Cloud software, maar profiteert u nog van deze extra mogelijkheden:
* Het maken van werkroosters inclusief ploegendiensten, vakanties en absentiemanagement
* Aankomst- en vertrekvermeldingen van werknemers buiten normale werktijden
* Jaarlijkse vakanties en werktijden volgen van individuele werknemers
* Vermindering van overuren door uitgebalanceerde werkroosters en een effectievere planning met de speciale vakantiefunctie
* Diverse meldingen (absent en te laat)
* Grafische planningstool