Welk effect heeft een daglichtlamp op onze productiviteit?

Licht is net zo belangrijk als een goed ontbijt, voldoende beweging en voldoende slaap. Waarom wordt er dan zo weinig aandacht aan besteed op de werkvloer? Dat is een goede vraag en daarom bespreken wij hier de effecten die het juiste daglicht heeft.

Daglicht is betrouwbaar

De cyclus van het zonlicht bepaald ons dagelijkse ritme en heeft ons deels gevormd tot wie wij zijn. Het ritme van het zonlicht zit zo in ons lichaam gebouwd dat het lijkt op een interne klok waardoor wij overdag functioneren. De mens werkt het best in een omgeving met veel licht waardoor er een positief gevoel ontstaat, dit gevoel ontstaat omdat daglicht de stof serotonine bevat. Deze stof zorgt voor een positief gevoel in het lichaam en dit resulteert in meer arbeidsproductiviteit.
Doorgaans Verloop Prestatievermogen

Maar, hoe belangrijk is onze interne klok? Onze interne klok is afgestemd op het daglicht en het is duidelijk zichtbaar wat voor effect dit op ons heeft op het moment dat de mens last heeft van een ‘jetlag’. Het wordt al helemaal zichtbaar wanneer wij tegen onze klok inwerken en op een constante basis tegen ons reguliere schema ingaan. Dit kan resulteren in diabetes en ook depressies. Vervelende gevolgen van het verkeerd gebruik van licht, maar hoe kan je dit makkelijk voorkomen en actiever worden? Simpel, met een daglichtlamp.

Deze daglichtlamp heeft u nodig!

De daglichtlampen van Luctra zijn te gebruiken op het kantoor en thuis. De lampen van Luctra zorgen er voor dat u hetzelfde effect van daglicht ervaart op uw werkplek. Zo kan de lamp, door de verschillende LED componenten in het apparaat, verschillende lichtniveaus uitstralen. Hierdoor wordt u in de ochtend ondersteunt in het opstarten door een fel wit/blauw licht. Dit maakt meer serotonine vrij waardoor u sneller een productieve ochtend tegemoet gaat. Op de onderstaande foto is te zien hoe de daglichtlampen van Luctra een bijdrage leveren aan uw interne klok.
Invloed Biologisch Licht Prestatie

Beter slaap door biologisch licht

De daglichtlampen van Luctra bieden biodynamisch licht waardoor het lichaam perfect ondersteund wordt. Door deze extra ondersteuning heeft u een gestabiliseerd ritme waarmee u in een langere en diepere slaap terecht komt s’avonds. Deze cyclus zorgt uiteindelijk weer voor een stijging in arbeidsproductiviteit van 4%!