Is een glasbord het nieuwe whiteboard?

Op steeds meer kantoren en bedrijven zie je het glasbord verschijnen. Glasborden geven een moderne uitstraling én zijn net zo functioneel als een whiteboard. Maar is een glasbord dan het whiteboard van de toekomst?

Wat mij betreft wel. Een glasbord zou bijna whiteboard 2.0 genoemd kunnen worden. Je kan immers op een glasbord schrijven, magneten plakken én de tekst weer verwijderen met een wisser. Eigenlijk alle functionaliteiten die je op een whiteboard ook gebruikt. Is het toch bijna hetzelfde zou je zeggen?

Dat een whiteboard gelijk is aan een glasbord, is natuurlijk niet helemaal waar. Een glasbord heeft in uitstraling een aantal pluspunten ten opzichte van een whiteboard. Daarom zou je het ook wel de nieuwe versie van een whiteboard kunnen noemen. Een glasbord wordt geproduceerd met een laag van veiligheidsglas, waardoor het mogelijk is om deze laag te bedrukken. Glasborden zijn daarom ook beschikbaar in verschillende kleuren én met diverse opdrukken. Populaire opdrukken zijn dan ook hout, sierbeton, zwart en blauw.

Een glasbord wordt veel toegepast in moderne kantoren en bedrijven. Waar de traditionele bedrijven kiezen voor witte whiteboards, kiezen de jongere bedrijven voor een glasbord. Een glasbord is aan te passen naar het interieur, waardoor het geen doorn in het oog is.

Glasbord interieur hout

Een mooi voorbeeld van een glasbord in een kantoor is hierboven te zien. In dit kantoor is gekozen voor een houten glasbord, wat perfect past bij het bureau. Men gebruikt dit bord als notitiebord, waarop afspraken worden geschreven met een witte glasbord stift. Ook kunnen hier documenten aan worden opgehangen met behulp van magneten.

Waarvoor worden glasborden vooral gebruikt?

In eerste instantie worden glasborden vooral gebruikt als modern whiteboard, zoals hierboven is verteld. Echter kan een glasbord nóg praktischer worden ingezet. Het is mogelijk om glasborden zelf te laten bedrukken, waarbij je dus invloed hebt op de lay-out. Maak je gebruik van roosters, jaarplanners of maandplanners die vaak veranderen? Dan kan je de lay-out laten drukken op een glasbord. De inhoud is nu eenvoudig te wissen en te herschrijven.