Hoe richt ik een hybride werkplek in?

Tegenwoordig zie je het steeds vaker voorbij komen in het bedrijfsleven, hybride of flexibele werkplekken. Maar wat is een hybride werkplek precies? Dit zijn werkplekken waar meerdere werknemers achter kunnen werken door middel het verstellen of aanpassen van apparatuur en meubilair. Werknemers hebben dus geen vaste werkplek. Hybride werken is een echte trend tegenwoordig die in de toekomst alleen nog maar zal toenemen. Maar hoe zorg jij er voor dat je jouw kantoor hybride inricht? Wij vertellen je er alles over in deze blog!

Binnen de bedrijfscultuur is het tegenwoordig erg populair om een hybride kantoor te creëren. Een hybride of flexibele werkplek is een plaats binnen het kantoor waar iedereen te werk kan gaan en zijn werkzaamheden kan uitvoeren. Er is een mogelijkheid voor alle werknemers om in te loggen op de werkplek met de juiste apparatuur of meubilair. Wanneer het nodig is te verplaatsen, kan dit heel gemakkelijk door uit te loggen en ergens anders weer plaats te nemen, het enige dat je op een andere werkplek weer zal moeten doen, is het verstellen van bijvoorbeeld je bureau, bureaustoel en je monitor zodat alles weer aangepast is naar jouw lichaam.

Voordelen van een hybride werkplek


Het hebben van hybride of flexibele werkplekken brengt veel voordelen met zich mee. Zo blijkt dat het hebben van een wisselende werkplek de dynamiek in jouw organisatie vergroot. Je komt wat vaker in contact met andere collega's binnen het bedrijf waardoor je wellicht wat meer kennis met elkaar uitwisselt en meer contact hebt met elkaar.

Ook is een flexplek een stuk voordeliger dan het hebben van allemaal vaste werkplekken voor jou als werkgever. Je hebt vast niet alleen fulltimers in dienst, maar ook werknemers die er slecht twee of drie dagen in de week zijn. Het is zonde om voor alle werknemers een eigen werkplek te creëren terwijl je ook een werkplek zo kan inrichten, dat er door verschillende werknemers op verschillende dagen aan wordt gewerkt.

Een ander voordeel van hybride werkplekken is dat er minder werkplekken nodig zijn binnen je kantoor. Dat bespaart ruimte op de werkvloer. Hieronder hebben wij een aantal onmisbare producten benoemd voor op een hybride kantoor.

Thuiswerken in combinatie met hybride werkplekken


Zeker jongere mensen zoals millennials of latere generaties houden ervan om de optie te hebben om remote te werken, dat betekent om vanuit huis te werken of op locatie (een mix hiervan). Zeker nu veel werknemers veel thuis hebben gewerkt door de pandemie zien ze steeds meer in dat het ook op een andere manier kan.