In 7 stappen een prachtige klaproos, applaus!

Donderdag 14 februari is het weer de dag van de liefde. Hét moment om die ene leuke collega, je partner of een andere geliefde te verrassen met een leuk gebaar. En wat is het gebaar van de liefde? Precies. Een rode roos. Met deze 7 stappen heb jij de meest originele roos gemaakt van post-its.

Geschatte tijdsduur: 20 tot 30 minuten

Stap 1: Download hier het knipblad en knip vervolgens alle bloempatronen en blaadjes uit.

Stap 1: roos maken uit 3M post-its

Stap 2: Trek de bloempatronen over op rode post-its en de bladpatronen op groene post-its. Zorg ervoor dat de V-vorm van het blaadje zich op het plakkerige gedeelte van de post-it bevindt. Dat is handig voor de volgende stappen.

Stap 2: roos maken uit 3M post-its

Voor een grote roos adviseren wij 40 bloemblaadjes, voor een middelgrote 35 en voor een kleine roos 30. Gebruik per roos ongeveer 2 tot 3 groene blaadjes.

Stap 3: Wikkel de bloemblaadjes om een potlood, zodat deze cilindervorming opkrullen. Zo krijg je het echte blad effect.

Stap 3: roos maken uit 3M post-its

Stap 4: Zoek een stuk ijzerdraad van ongeveer 15 tot 25 centimeter. Wikkel het eerste bloemblaadje met de V naar beneden strak om de ijzerdraad, zodat deze niet meer zichtbaar is. Maak het bloemblaadje vast met lijm.

Stap 4: roos maken uit 3M post-its

Stap 5: Neem nog meer bloemblaadjes en wikkel deze steeds een klein beetje losser om de stengel en lijm deze vast. Wederom met de V-vormige kant naar beneden. Op deze manier kan je steeds meer bloemblaadjes toevoegen. Beweeg de bloemblaadjes steeds meer naar beneden en verspreid ze evenredig over de roos.

Stap 5: roos maken uit 3M post-its

Stap 6: Als de bloem eenmaal in elkaar zit, kan je de uitgeknipte groene bladeren aan de steel van de bloem lijmen. Het is mooi om deze bladeren een krul mee te geven door ze even op een potlood op te rollen.

Stap 6: roos maken uit 3M post-its

Stap 7: Werk de bloem af door het ijzerdraad weg te werken. Tape deze ijzerdraad eerst in met afplaktape voor de dikte. Vervolgens kan je de ijzerdraad beplakken met groene tape, bijvoorbeeld isolatietape.

Stap 7: roos maken uit 3M post-its

*Klap, klap, klap*, dat is werkelijk een prachtige klaproos!

Benodigdheden