Do better with less met de milieuvriendelijke pennen van Pilot

We worden steeds bewuster op gemaakt dat we milieuvriendelijk moeten gaan leven, maar hoe doe je dat? Begin met het aanschaffen van de duurzame schrijfinstrumenten van Pilot! Deze producten zijn gemaakt van minstens 70% gerecycleerd plastic en ook nog een hervulbaar. De Begreen pennen bieden bieden Pilot de mogelijkheid om tot 95% CO2 te besparen, help jij hier aan mee?

Hoe belangrijk is het om plastic te recyclen?

We staan er misschien niet vaak bij stil, maar het plastic soep probleem is zeer groot. Elk jaar komt er tussen 8 en 12 miljoen ton plastic in onze oceanen terecht. Als deze aantallen zo blijven zal er tegen 2050 meer plastic in de oceanen drijven dan vissen. Het meeste plastic heeft 400 jaar nodig om volledig af te breken. Daarnaast zinkt 70% van het afval in de oceaan naar de zeebodem, dit maakt het onmogelijk om de afval van de zeebodem te halen. Het is dus belangrijk om plastic te verzamelen en op te ruimen voordat het terecht komt in de oceaan.

Het actieplan van Pilot

Pilot voelt zich sterk betrokken bij de bescherming van de planeet en zet zich in om hun CO2-voetafdruk te verminderen. Zij komen met verschillende schrijfinstrumenten gemaakt van gerecycleerd plastic. De schrijfwaren zijn samengesteld van PET flessen, maar ook van teruggewonnen plastic uit de oceaan. De pennen van B2P hebben de vorm van een waterfles en zijn ook nog eens hervulbaar. Door de pen minimaal 3 keer bij te hervullen en gerecycled plastic te gebruiken in het productieproces kan Pilot tot wel 95% CO2 besparen. Door een Begreen pen van Pilot aan te schaffen dragen niet alleen zij, maar ook jij bij aan een beter milieu.