Onbegrensd visualiseren met Space-Up (interview)

Legamaster lanceert een nieuwe innovatieve totaaloplossing: Space-Up, een collectie van drie XL-schrijfoppervlakken die elke gebruiker letterlijk onbegrensde mogelijkheden biedt. Product Marketing Managers van Legamaster International, Susanne van der Linden en Sophie Prinsen vertellen u alles dat u over Space-Up moet weten.

Lees ook de informatiepagina

Hoe omschrijven jullie Space-Up writing collection?
“Met Space-Up bieden we eindgebruikers de mogelijkheid om oneindige schrijfoppervlakken te creëren. Je kunt van elke muur, kastenwand of zelfs bureau een groot schrijfoppervlak maken. We bieden drie oplossingen die Space-Up geschikt maken voor elke omgeving, werkmethode en budget.”

Voor wie is Space-Up writing collection geschikt?
“Voor iedereen die zaken visueel wil maken en daarvoor veel ruimte wil gebruiken. Denk aan bedrijven die scrumborden en projectplanningen gebruiken, een reclamebureau dat creatieve brainstorms houdt of een wiskundedocent die lange formules uitschrijft. Het grote oppervlak vergroot de zichtbaarheid van hetgeen gevisualiseerd is en maakt het eenvoudiger om het met meer mensen tegelijk te bewerken.”

Welke drie oplossingen zijn er en hoe verschillen ze van elkaar?
“De collectie bestaat uit Wall-Up, Board-Up en Wrap-Up. Wall-Up is een permanente oplossing van de hoogste kwaliteit en bedoeld voor intensief gebruik. Het systeem bestaat uit frameloze grootformaat panelen in drie maten. Ze zijn voorzien van emaillestaal, zijn krasvast en makkelijk schoon te maken. Niet voor niets hebben ze 25 jaar garantie. Board-Up is vergelijkbaar met Wall-Up maar is schaalbaar en geschikt voor regelmatig gebruik. De frameloze borden van gelakt staal hangen dankzij het magnetische bevestigingssysteem strak tegen elkaar. Ze kunnen in elk gewenst patroon worden opgehangen: een groot vierkant, een rij of mozaïek, alles is mogelijk. Board-Up kenmerkt zich door vormvrijheid en dat geldt nog meer voor Wrap-Up; een zelfklevend, magneethoudend whiteboardfolie dat je als een soort behang aanbrengt op een muur, kastenwand of deur. Omdat je de Wrap-Up op maat kunt snijden, kun je er elke gewenste vorm van maken. Wil je een wand kunnen beschrijven waar een raam of deur in zit, of waar een tv-scherm of een brandblusser aan hangt? Met Wrap-Up kun je om alles heen.”

Hoe weet je welk product het meest geschikt is?
“Dat hangt helemaal af van de omgeving, de functionele wensen en budget. Om gebruikers te helpen de juiste keuze te maken, hebben we een keuzetool gemaakt. Daarin leiden we hen naar de juiste oplossing op basis van criteria als vorm, ondergrond, intensiteit van gebruik en type wand.”

Waarom is Space-Up ontwikkeld?
“We hebben in Nederland en Duitsland uitvoerig onderzoek gedaan naar de toekomst van analoge en digitale schrijfoppervlakken. Een van de conclusies is dat whiteboards geliefd zijn vanwege de uitwisbaarheid en het feit dat de borden magnetisch zijn. De geringe oppervlakte wordt echter als beperkend ervaren. Het zorgt voor gedoe. ‘Ben je net lekker bezig, is je bord vol en moet je alles weer uitwissen en een foto maken als je het wilt bewaren’, is wat we hoorden. Die opmerking stond aan de basis van de grote, naadloze schrijfoppervlakken van Space-Up.”

Hoe past Space-Up in de Legamaster-filosofie dat traditioneel en digitaal elkaar versterken?
“In algemeenheid geldt dat traditionele en elektronische oplossingen elkaar aanvullen. Space-Up kun je prima combineren met e-screens, bijvoorbeeld door Wrap-Up, Board-Up of Wall-Up om het scherm heen te plaatsen. Je creëert zo een totaaloplossing.”Keuzetool Legamaster Space-Up artikelen

Keuzetool Space Up artikelen Legamaster