Hoe herken je een vals 20 eurobiljet?

Natuurlijk ontvang je zo min mogelijk vals geld. Als ondernemer zie je jouw welverdiende geld verdwijnen en als particulier ben je zelfs strafbaar bij uitgeven van vals geld. Zelfs wanneer je je niet bewust bent van het uitgeven van vals geld, ben je strafbaar. Daarom is het altijd belangrijk om bankbiljetten op echtheid te controleren. Ondanks dat de kans klein is dat je een nep bankbiljet ontvangt, werden vorig jaar wereldwijd 563.000 valse bankbiljetten aangetroffen. En dan spreken we nog niet over de niet-ontdekte vervalste biljetten.
Bron: De Nederlandse Bank

Vals eurobiljetten is een groot probleem en dat weet je als ondernemer als geen ander. Het ontvangen van een vals 20 eurobiljet levert je namelijk geen geld op. Het 20 eurobiljet is één van de meest vervalste bankbiljetten, omdat deze eenvoudig uit te geven zijn. In Nederland zijn de vervalste 20 en 50 eurobiljetten goed voor 75 procent van alle neppe bankbiljetten in de roulatie. Maar hoe zorg je er dan voor dat jij geen nep 20 euro biljet in handen krijgt? Nou, simpel. Controleer altijd op onderstaande kenmerken!


Onderstaande Safescan producten zijn speciaal ontworpen voor het detecteren van nep geld. Dit is al mogelijk vanaf een laagbedrag, bijvoorbeeld met een valsgeldstift. Echter heeft u hiermee geen 100% betrouwbaarheid, maar het grootste gedeelte vals geld wordt hiermee gefilterd. Wanneer je echt 100% betrouwbaarheid wil, kan je het beste kiezen voor de Safescan 155-S. Dit product is goedgekeurd door de Nederlandse Bank en detecteert ieder vals biljet. Het is niet voor niets dat je dit product veel ziet in winkels, in horecagelegenheden of op festivals en markten.