Luchtreinigers zijn populairder dan ooit, maar waar helpt dit apparaat precies bij?

Sinds het afgelopen jaar zijn luchtreinigers populairder dan ooit. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het coronavirus. In ons dagelijkse leven hebben we altijd al te maken gehad met onaangename geurtjes, stof, bacteriën, schimmels en allergenen die door de lucht heen zweven. Maar sinds de pandemie is de behoefte aan schone lucht zowel in huis als op kantoor steeds groter geworden. Bij Office Deals beschikken wij over een ruim assortiment aan luchtreinigers die voor diverse doeleinden gebruikt kunnen worden. Lees hieronder over de verschillende productvarianten.

Een keuze maken

Welke luchtreiniger je nodig hebt, is afhankelijk van een aantal factoren. Denk bijvoorbeeld aan hoe groot de oppervlakte is van de ruimte waar je het apparaat wil plaatsen en of je het geluid belangrijk vind. Daarnaast zijn er ook verschillende doeleinden waarvoor het apparaat gebruikt kan worden, namelijk:

Luchtreiniger tegen allergie klachten

Wanneer je last hebt van een bepaalde allergie is het belangrijk dat de lucht in huis of op kantoor schoon is. Heb jij bijvoorbeeld last van huisstofmijtallergie? Dan ben je overgevoelig voor de huidschilfers en uitwerpselen van huisstofmijt. Deze deeltjes bevinden zich voornamelijk in stoffen meubelen, denk aan de bank, een stoel of je bed. Wanneer je je bed opmaakt, komen de allergenen in de lucht terecht wat zal resulteren in een allergische reactie.

Heb je last van hooikoorts? Ook dan is schone lucht erg belangrijk. Door de rondvliegende pollen krijg je last van je ogen, neus, keel of benauwdheidsklachten. Om een allergische reactie te verminderen, kan een luchtreiniger de uitkomst zijn. Het apparaat filtert namelijk een groot deel van de allergenen uit de lucht, wat ervoor zorgt dat jouw klachten ook afnemen.

#luchtreiniger in woonkamer

Luchtreiniger tegen astma klachten

Ook bij astma klachten is het belangrijk dat de lucht om je heen goed schoon is. Astmapatiënten reageren overgevoelig op onder andere rook, huisstofmijt en huisdieren. Een luchtreiniger in huis of op kantoor kan ervoor zorgen dat deze klachten een stuk minder worden vanwege de luchtzuivering die zo'n 3,5 tot 5 keer per uur plaatsvindt.

Luchtreiniger tegen onaangename geurtjes

Een andere belangrijke overweging tot aankoop van een luchtreiniger zijn de onaangename geurtjes die de lucht vervuilen. Denk bijvoorbeeld aan een rooklucht, de geur van een huisdier of etensgeur na het bereiden van een maaltijd. Om deze geuren in huis te minimaliseren, is het handig om gebruik te maken van een luchtzuiveraar. Zo filtert een koolstoffilter een groot deel van alle gassen uit de lucht en ook alle vieze geurtjes. Hierdoor is de lucht niet alleen een stuk schoner, maar ruikt het ook frisser!

Luchtreiniger tegen stof en fijnstof

Hoe vaak we ook stofzuigen, schoonmaken of opruimen er is in ieder huis of kantoor stof terug te vinden. Daarnaast heeft de plek waar je woont of werkt ook invloed op de hoeveelheid stof in een bepaalde ruimte. Langs een snelweg heb je bijvoorbeeld meer last van fijnstof dan wanneer je midden in het platteland zit. Een luchtreiniger biedt ook hier een oplossing voor en kan de hoeveelheid stof en fijnstof flink doen verminderen.