Dit is hoe u uw Safescan apparaat update voor de nieuwe eurobiljetten

Zoals u misschien wel weet, of helemaal niet, is de Europese Centrale Bank continu bezig met het verbeteren van haar bankbiljetten om vals geld te bestrijden. Op 28 mei verschijnen de nieuwe 100 en 200 eurobiljetten. Dit is de laatste versie van de nieuwe biljetten. Het 500 eurobiljet wordt niet opnieuw uitgegeven en zal gedurende de tijd uit de roulatie worden gehaald.

Safescan zorgt er altijd voor dat haar apparaten compatibel zijn met de nieuwe eurobiljetten. Dit betekent dus dat alle Safescan apparaten, waaronder de Safescan 155-S valsgelddetector en de Safescan 2665-S geldtelmachine, een update krijgen.

U hoeft zich dus geen zorgen te maken of uw Safescan valsgelddetector óf geldtelmachine niet overweg kan met de nieuwe eurobiljetten!

nieuwe 100 en 200 euro biljetten Safescan

Heeft mijn Safescan apparaat een update nodig?

Controleer altijd of uw apparaat over de laatste softwareversie beschikt. Deze versie ziet u verschijnen in het scherm bij het opstarten van uw apparaat. Dit zijn de laatste softwareversies:

Safescan 155-S met softwareversie S31. De 155-S bestelt na 11 februari 2019, beschikt over de laatste versie.
Safescan 165-S met softwareversie S22
Safescan 2665-S met softwareversie S52
Safescan 2685-S met softwareversie S54

Dit is hoe u uw Safescan apparaat update

Het is ten alle tijden belangrijk om uw Safescan 155-S of ander Safescan apparaat te updaten. Bij deze update wordt de nieuwe valuta toegevoegd aan het apparaat, waardoor de valsgelddetectie 100% nauwkeurig blijft. Bij een geldtelmachine, zoals de 2665-S of de 2685-S, zorgt deze update ook voor de nauwkeurigheid van het tellen.

De meest eenvoudige update doet u via onze Micro SD update voor Safescan apparaten. Deze Micro SD kaart is voorgeprogrammeerd door Office Deals waardoor u binnen twee tellen uw Safescan apparaat kunt updaten. Deze update bestelt u eenvoudig én u betaalt geen verzendkosten op deze update. Voorkom dus lang updaten en update met de Micro SD kaart. Wij raden aan om voor het updaten uw apparaat te reinigen.

Tip: Reinig het apparaat voor de update

Het schoonmaken van uw Safescan 155-S is ten alle tijden belangrijk, maar zeker voor het uitvoeren van een update. Safescan raadt aan om alle sensoren schoon te maken voordat u de update uitvoert. Dit kunt u al eenvoudig doen met de Safescan Cleaning Cards, welke bij ons los verkrijgbaar zijn óf in combinatie met de MicroSD kaart update. Het reinigen van uw Safescan apparaat bevordert de levensduur én draagt bij aan het succesvol uitvoeren van de update.

Dit is hoe uw Safescan apparaat vies wordt
Viezigheid ziet u niet direct op uw Safescan apparaat. U voert jaarlijks veel biljetten in, welke op echtheidskenmerken gecontroleerd worden door sensoren. Geld in omloop neemt gedurende de tijd vuil op, bijvoorbeeld vuil uit een kassalade maar ook uit iemands portemonnee. Bij het invoeren van de biljetten in uw Safescan apparaat wordt dit vuil achtergelaten op de sensoren. Vervuilde sensoren kunnen ervoor zorgen dat de valsgelddetectie niet meer 100% werkt, waardoor wij aanraden om regelmatig een Cleaning Card door uw apparaat te halen.