Dit is de meest efficiënte manier om je archief op te ruimen

Het archief is van elk bedrijf een erg belangrijke plek. Hier liggen namelijk alle belangrijke documenten en andere papierwaren opgeslagen van de afgelopen jaren. Het is daarom belangrijk dat dit een geordende en overzichtelijke plek is, zo kan iedereen gemakkelijk een bepaald document terugvinden wanneer dit nodig is.

Ordners leeghalen; Zo makkelijk was het nog nooit!


Er zijn veel verschillende manieren en producten die je kunnen helpen bij het opruimen van je archief. Er is een manier die het zo makkelijk maakt, dat je binnen één handbeweging je ordner leeg maakt, de papieren inbind met een archiefbinder en daarna in een archiefdoos kunt doen. Dit doe je met de Loeff's archief starterskit, alle archiefmiddelen in één doos, speciaal voor de starter. Hieronder leggen wij jou per stap uit hoe je dit precies kunt doen.

In de starterskit vind je: de Liftboy, het apparaat waarmee je al jouw documenten gemakkelijk uit de ordner haalt, 100 bundelbeugels, 100 archieflabels en 100 verstevigingsstrips. Met deze starterskit van Loeff's kan jij direct aan de slag gaan met het ordenen van jouw documenten!

Stap 1: Doe de ordner open en plaats de Liftboy op de twee pinnen van de order. Zorg ervoor dat de onderkant van de Liftboy onder al de inzittende papieren zit zodat je alle papieren in een keer uit de ordner haalt wanneer je aan de hendel trekt. (zie afbeelding)

#stap 1

Stap 2: Trek de hendel van de Liftboy naar je toe zodat alle papieren loskomen uit de ordner. Leg hierna dit pakket met papier met de Liftboy er nog in op zijn kop op de tafel.

#stap 2

Stap 3: Pak een archiefbinder en doe deze in de pinnen van de Liftboy zodat alle papieren om de archiefbinder gedaan kunnen worden wanneer je het pakket weer omdraait. Als je het pakket hebt omgedraaid en de inhoud om de archiefbinder zit kun je de Liftboy verwijderen.

#stap 3

Stap 4: Plaats een archieflabel met daarop informatie over de desbetreffende papierwaren. Plaats daarna een verstevigingsstrip op het label. Nu kun je je archiefbinder ombuigen zodat de papieren er niet kunnen uitvallen.

#stap 4

Stap 5: Vouw het archieflabel om de rand van de bundel naar de achterkant van het archieflabel en stop hem daartussen. Hierna is de bundel klaar om in een archiefdoos gestopt te worden.

#stap 5

Heb je een document nodig uit een van deze beugels? Dan kun je beugel van de Liftboy gebruiken om er een deel uit te halen!

#Hoe je een document uit een bundel haalt

Bestel direct

Hangmappen
Naast dit handige systeem van Loeffs zijn er meer producten waarmee je je archief kan ordenen. Hangmappen bijvoorbeeld, deze zijn onmisbaar bij het archiveren van documenten. Het woord zegt het al, je kunt al je papierwaren opslaan in deze hangmappen en zo gemakkelijk ophangen in een kast of la. Dit bespaart veel ruimte waardoor je meer papierwaren kwijt kunt in je archief. Er zijn een hoop verschillende soorten en maten hangmappen, wil jij hier meer over weten? Lees dan onder aan onze categoriepagina van de hangmappen alle informatie hierover!