Waar moet je op letten bij aankoop van een laptopstandaard?

Een laptop of tablet is niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. Even snel een mailtje versturen, videobellen of de hele dag verslagen typen. Het kan allemaal en overal. Natuurlijk erg handig nu thuiswerken de norm is en we noodgedwongen met onze laptop aan de keukentafel zitten. Maar neem je dan wel een ergonomische houding aan?

Niets is belangrijker dan een goede ergonomische werkplek creëren, zodat je ook thuis het maximale uit je werkdag kan halen. Bij ons vind je een groot assortiment met laptopstandaards, waardoor je altijd het product vindt dat volledig op jouw wensen aansluit!

In de huidige wetgeving staat vermeld dat men maximaal 2 uur per dag gebruik mag maken van een laptop. Wanneer je langer dan 2 uur achter een laptop werkt, zal dit uiteindelijk resulteren in een verkeerde werkhouding. Deze houding kan leiden tot verschillende fysieke ongemakken en vermoeidheid. Het is dus belangrijk dat je ergonomisch te werk gaat, maar hoe doe je dit precies? Lees hieronder hoe je jouw thuiswerkplek ergonomisch verantwoord kan maken in een aantal stappen.

Stap 1: Het juiste beeldscherm formaat

Uit onderzoek van Crolyn Sommerich blijkt dat de grootte van het beeldscherm invloed heeft op de belasting van de nek en schouders. Een groter beeldscherm is dan ook beter dan een klein scherm, want de belasting bij een 19" scherm is aanzienlijk minder dan bij een van 14".

Stap 2: Externe accessoires

Om de werkplek te optimaliseren is het belangrijk om gebruik te maken van externe accessoires. Zo vermeld de Arbeidsomstandighedenregeling dat het beeldscherm geen geheel mag zijn met het toetsenbord. Kies er dus voor om jouw laptop met accessoires te gebruiken, zoals een externe muis of toetsenbord.