Dit is waarom jij een daglichtlamp van Luctra nodig hebt!

Luctra is een merk dat zich heeft gespecialiseerd op designlampen die het daglicht nabootsen. Voordat wij gaan schrijven over de lampen zelf is het goed om eerst kennis te maken met het bedrijf: Luctra.

Luctra

Luctra is een bedrijf dat zich puur focust op het ontwikkelen van lampen waardoor u zich optimaal kan inzetten. Het beste licht is daglicht en dit wil Luctra verwerken in haar designlampen. De handgemaakte lampen uit Duitsland staan voor duurzaamheid en zij uitten dit ook graag. Zo neemt Luctra bijvoorbeeld graag al haar spullen in aan het eind van zijn levensduur, zodat zij de materialen weer opnieuw kunnen gebruiken.

Luctra bestaat uit een team van internationaal professionele werknemers die zich allemaal dag in en dag uit inzetten om het beste licht naar uw werkplek te krijgen. Een van de medewerkers geeft aan: ‘Licht is de meest natuurlijke vorm van energie die we hebben, daarom zien we het als normaal. Soms realiseren we ons niet hoe belangrijk licht is.’ Wij van Office-Deals zijn het hier compleet mee eens en zijn daarom trots partner van dit innovatieve bedrijf.

Waarom een Luctra daglichtlamp?

Naast het design van de lamp, dat in ieder kantoor past en ook door de verschillende kleuren precies bij het interieur aan kan sluiten, hebben de lampen van Luctra ook veel praktische voordelen.

Licht wordt vaak gemeten in: Lux. Een reguliere bureaulamp is gemaakt om ongeveer zo’n 600 lux te genereren. Dit is niet genoeg voor een mens om optimaal gebruik te kunnen maken van zijn capaciteiten. Een bureaulamp zou eigenlijk tussen de 700 en 1000 lux moeten genereren en dat is ook precies het niveau dat Luctra aanbiedt. Naast het aantal lux heeft de lamp ook het perfecte design voor een bureaulamp. Dat zeggen wij niet alleen omdat het een exclusief design is maar omdat de hoogte perfect is. De ideale hoogte van een bureaulamp is 70 cm boven het werk. Zo geeft een lamp de beste replica van zonlicht weer en dat is het licht waar de mens het meeste energie uithaalt.(Bekijk hier onze informatiepagina over het belang licht.)

De daglicht lampen van Luctra bestaan uit licht componenten van LED verlichting. Er zitten 4 licht componenten in de daglichtlampen waardoor het perfecte niveau van daglicht kan worden gecreëerd. 2 blauwe en 2 gele componenten zorgen voor het perfecte licht op ieder moment van de dag en hierdoor wordt een gepersonaliseerde aanpak mogelijk.

Gepersonaliseerde daglichtlampen

De daglichtlampen van Luctra zijn er op gebaseerd om iedereen op een gepaste manier van licht te voorzien. Iedereen heeft andere behoeften en dus is het belangrijk dat iedereen dit op zijn eigen manier bedient. Het zou heel goed kunnen, dat u om 11 uur een energiedip heeft, terwijl uw collega dit juist om 3 uur heeft. De designers van de lampen hebben dit probleem aangepakt en daarom lampen gemaakt die voor iedereen verstelbaar zijn. Dit kan automatisch maar ook handmatig.

Doorgaans Verloop Prestatievermogen

Op de afbeelding hierboven is te zien, hoe het gemiddelde prestatievermogen is van de mens. Deze boog kan bij iedereen verschillen omdat niet ieder mens hetzelfde is. De lampen van Luctra geven LED verlichting en LED verlichting kan bijna alle kleuren van de zon nabootsen. De daglichtlampen van Luctra zijn dus gebaseerd op ons biologische dagritme. Om dit goed te kunnen bedienen heeft Luctra 2 mogelijkheden van bediening van deze lamp. Vitacore app: U kunt uw telefoon verbinden met de designlamp en via deze app kunt u uw eigen dagritme aangeven. Op basis van dit ritme maakt de app een patroon waarop uw lamp wordt afgestemd. Hierdoor heeft u de gehele dag een aangepast ritme en kunt u altijd optimaal presteren. Handmatige bediening: u kunt de lamp ook zelf bedienen via de display op de lamp. U kunt via de display gemakkelijk een boost instellen waardoor u voor een bepaalde tijd een energieboost kunt verwachten.

Verschillende modellen

Er zijn van de lampen meerdere modellen verkrijgbaar waardoor u op ieder kantoor een geschikt model kunt hebben. Office-Deals verkoopt 40 modellen en dus is het wel fijn om te weten welke daglichtlamp het beste bij uw situatie past. Er is 1 verschil dat wij gelijk aan kunnen duiden: het verschil tussen de linear en radial modellen. Het verschil zit hem alleen in de vorm van de kop van de lamp. De kop van de radial is namelijk rond en die van de linear is recht. Er zit verder geen verschil in gebruik. In dit stuk gebruiken wij de lineaire modellen: 1. Luctra Linear Table (Pro) Base: Dit model is gemaakt om op een bureau te staan en is verkrijgbaar met verschillende bevestigingen. Hierdoor past de lamp bij ieder bureau. Dit model is te verkrijgen met een tafelvoet, klem of pin. Zo kunt u de lamp overal bevestigen. Er is naast de pro versie ook de reguliere versie. Het verschil tussen deze is dat de pro versie, 4 LED componenten heeft en de reguliere versie heeft er 2. Daarnaast is de PRO versie te bedienen via de Vitacore app en heeft het een display gemaakt van glas. De reguliere versie heeft dit niet. Luctra Linear Table Pro 2. Luctra Linear Floor: Dit model is eigenlijk als vloerlamp gemaakt en kan daarom goed gebruikt worden op een vaste werkplek. Daarnaast kan deze designlamp ook heel goed als reguliere vloerlamp gebruikt worden en in de woonkamer staan. Naast deze versie is er ook een versie met 2 lampkoppen, de: Luctra Floor Twin. Deze is goed te gebruiken voor 2 bureau’s tegelijk waardoor u eigenlijk 2 vaste werkplekken naast elkaar goed kunt bedienen. Luctra Floor 3. Luctra Flex: Het doeleinde van deze lamp zit hem al in de naam. De Luctra Flex is gemaakt om mee te nemen naar verschillende werkplekken. Werkt u de ene keer in ruimte A en de andere dag in ruimte B, kunt u deze prima meenemen. De lamp is ook te verkrijgen in de kleur: oranje. Luctra Flex