Wat je wel tegen een freelancer kan zeggen, maar niet tegen de bakker

Als freelancer zal je zich ongetwijfeld #tegendebakker herinneren. Deze hashtag ging in 2015 viral op twitter, waarbij freelancers zich afzetten tegen het gedrag van sommige opdrachtgevers. Als freelancer werk je immers niet om als marktkooplui te worden behandeld, waarop iedere euro wordt afgedingt. De hashtag is in het leven geroepen om uitspraken te quoten die je wel tegen een freelancer zegt, maar niet tegen de bakker.

Wij doken voor u nog eens terug in deze hype, waarbij wij de leukste twitterberichten selecteerde. Herken jij je in één van deze uitspraken?

1. De perfecte aanbieding
Als freelancer herken je vast wel de opdrachtgever die je bergen goud beloofd, wanneer je eerst even het eerste half jaar gratis wilt werken. Dat zou je toch ook niet met de bakker afspreken?

2. De ‘jouw werk doe jij toch wel eventjes’
Hoe vaak hoor je wel niet: maar voor jou is dat geen probleem toch? We hebben alleen geen budget. ‘Maar natuurlijk, jij werkt toch ook voor niets? Doen we even.’

3. De semi-opdrachtgever, die het allemaal wel zelf kan
De vraag of de opdrachtgever het zelf kan. Want wat jij doet is toch helemaal niet moeilijk? Wilt dan natuurlijk wel even jouw spullen lenen, anders lukt het natuurlijk niet.

4. De opdrachtgever die jouw prijs bepaald
Je hebt altijd nog de persoon die beweert dat jouw prijs te hoog is, want je koopt het toch voor minder in? En het eten, de hypotheek en kinderen moeten niet betaald worden?

5. En toch komt het ook bij de bakker voor..