Welke rol speelt visueel hacken betreft de privacy?

Gebruikersnamen en wachtwoorden zijn twee van de meest voorkomende gegevens die toegang geven tot de digitale infrastructuur van bedrijven. Als u tijdens het invoeren van deze gegevens wordt geobserveerd, kan dit vernietigend zijn voor de digitale beveiliging van uw bedrijf.

Dezelfde tactiek wordt gebruikt voor social engineering, waarbij criminelen de digitale kwetsbaarheden van medewerkers vaststellen door hun leven en gebruiken te analyseren. Het gaat niet alleen om wachtwoorden – een beeldscherm afkijken op informatie of financiële gegevens speelt ook een grote rol. Gegevens van de afspraken of de lijst met contacten van een werknemer kunnen ook nuttig zijn voor criminelen.

In een test in de praktijk werd tijdens een vlucht het werk van een journalist afgekeken door visuele hackers, terwijl hij aan een gevoelig artikel werkte. De hacker kon van achteren zonder problemen zijn werk zien om waardevolle informatie te vergaren.

Vijf snelle werktips voor het garanderen van gegevensprivacy

Tip 1. Onderwijs uw personeel
Gegevensdieven kunnen overal zijn dus zorg ervoor dat uw medewerkers zich bewust zijn van de gevaren van visueel hacken.
Tip 2. Sluit computers af
Automatische screensavers en met een wachtwoord beschermd werkstations zijn handig om onbeheerde beeldschermen te beschermen
Tip 3. Kies locatie
Wij raden aan om met uw rug naar de muur te zitten, vooral als u in een druk kantoor of in het openbaar werkt.
Tip 4. Blijf georganiseerd
Zorg ervoor dat uw medewerkers hun bureau opgeruimd achterlaten. Afdrukken van vertrouwelijke gegevens moeten onmiddellijk na gebruik worden versnipperd.
Tip 5. Gebruik privacy-filters
Gevoelige gegevens zijn gemakkelijk te beschermen met een 3M™ privacy-filter. Ze zijn doeltreffend, gemakkelijk te installeren en leverbaar in een reeks formaten voor alle grote merken.