Opbergen van de kerstboom: zó doe je dat

Het opbergen van de kerstboom lijkt misschien heel makkelijk, maar het is belangrijk dat dit goed gebeurt. Je wilt immers geen ‘Tiny en Lau’-taferelen met de kerst. Wanneer de kerstboom goed is opgeruimd, profiteer je het volgende jaar van de snelheid met optuigen. Maar hoe berg je de kerstboom nu juist op?

Wanneer je gebruik maakt van een kunststof kerstboom, net zoals het overgrote deel van Nederland, berg je deze natuurlijk ieder jaar op. Het opbergen van deze kerstboom kan je eenvoudig doen op de zolder of in de garage, maar dit wil je natuurlijk wel een beetje netjes doen. Veel Nederlanders bergen de kerstboom op in de originele doos. Dit lijkt een handige oplossing, maar brengt op de lange termijn wel wat problemen met zich mee. Karton is niet gemaakt voor de lange termijn, waardoor de doos na gebruik begint te scheuren. Stel je eens voor: je staat op de zoldertrap met die zware kerstboom en de doos scheurt. Precies ja, dat wil je niet.

Gelukkig bestaan er tegenwoordig kerstboom opbergboxen. Deze dozen zijn geproduceerd van kunststof en speciaal gemaakt voor kerstbomen. Je kan in zo’n doos eenvoudig een kerstboom opbergen en het deksel dichtklikken. Zo berg je de kerstboom pas écht goed op!

En die verschrikkelijke kerstlampjes dan?

De kerstlampjes.. Het product waar menig discussie en ruzie door ontstaat. De kerstverlichting is natuurlijk een prachtige en sfeervolle toevoeging aan de kerstversiering, maar zó irritant om uit de knoop te halen.

Een handige tip om de kerstverlichting goed op te ruimen is door ze op te rollen. Dit kan je al eenvoudig doen, bijvoorbeeld om een lege keukenrol. De opgerolde kerstlampjes kan je het volgende jaar eenvoudig afrollen, waardoor je niet uren bezig bent met het uit de knoop halen van de kerstverlichting.

Maar wil je écht goed de kerstdecoratie opruimen? Dan is de kerstboom opbergdoos met verdeelvakken perfect. Dit handige product beschikt over twee verdeelvakken: één voor kerstverlichting en één voor kerstballen en slingers. De kerstverlichting wikkel je eenvoudig om de spoel in het verdeelvak, waardoor ze het volgende jaar eenvoudig uit te rollen zijn. Het andere verdeelvak beschikt over kleine vakjes. In deze vakken kan je de kerstballen en slingers kwijt, zodat alles netjes in één kunststof opbergdoos opgeborgen is.

Nooit meer discussies, problemen of ruzie’s met kerstmis met deze onderstaande producten!