Zo bergt u uw LP’s juist op

Bescherm uw waardevolle LP’s tegen beschadigingen door deze juist op te bergen. Een van de dingen die bij een platencollectie hoort is het opbergen en veilig bewaren van uw LP’s. Er bestaan goede en minder goede manieren waarmee je heel makkelijk een bijdrage kan leveren aan de levensduur van uw LP.

Allereerst is het belangrijk dat u uw LP’s veilig opbergt. Dit kunt u bijvoorbeeld doen in een kast. Heeft u geen kast beschikbaar of wilt u de LP’s juist verplaatsbaar opbergen? Dan kunt u kijken naar een opbergdoos voor LP’s. In ons assortiment vindt u een opbergdoos van Really Useful Boxes die uitstekend is voor het opbergen van LP’s. U kunt hier eenvoudig de LP’s in kwijt, waardoor deze gemakkelijk te verplaatsen zijn én beschermt tegen beschadigingen.

Het is belangrijk dat u uw LP recht neerzet. Wanneer de platen goed verticaal staan, is de kans op beschadiging kleiner. Het schuin neerzetten van uw platen zorgt er misschien voor dat deze niet omvallen, maar tegelijkertijd kunnen hierdoor de platen krom gaan staan. Het is belangrijk om de platen dus verticaal te zetten.

Denk daarnaast ook goed na over de plaats waar u uw platen opbergt. Het is niet verstandig om deze op te bergen naast een warmtebron. Door de warmte wordt het vinyl zacht vervormbaar en kan de plaat een andere vorm aannemen. Wanneer uw platen dichtbij een verwarming staan, kunnen deze ook kromtrekken als ze verticaal staan. Let dus altijd goed op waar u de opbergdoos met platen bewaart.