Internationale dag van de Privacy

  • Deze promotie is geldig tot: 30/04/2022

Vandaag is het de Internationale dag van de Privacy. Deze dag is tot stand gekomen door de Raad van Europa met steun van de Europese Commissie. Het doel van deze dag is om Europese burgers beter te informeren over hun rechten als het gaat om het gebruik van hun persoonsgegevens door bedrijven, overheden of andere organisaties.

Naast dat burgers hier meer bewust van worden gemaakt, worden bedrijven en organisaties op deze dag aangespoord de bescherming van persoonsgegevens te verbeteren. Wij helpen je deze dag ook graag met het beter beschermen van deze gegevens en geven je een aantal tips.

Datavernietigers
Tegenwoordig zijn er veel bedrijven die te onzorgvuldig omgaan bij het afvoeren van harde schijven, creditcards of andere datadragers digitaal. Het kan zo voorkomen dat deze data in verkeerde handen terecht komt. Met de HSM StoreEx media vernietigers vernietig je al je digitale gegevensdragers tot zo klein mogelijke deeltjes. Herstellen zal daarom onmogelijk zijn! En dit is erg belangrijk, want bij het weggooien van digitale gegevensdragers ben je verplicht dit op een veilige manier te doen volgens de AVG-wetgeving.

Hier vind je de HSM StoreEx en een uitgebreide uitgebreide informatiepagina over deze machines.

Papierversnipperaars
Wanneer je thuis of op kantoor werkt ontkom je er niet aan, documenten, zakelijke brieven of ander belangrijk papierwerk. Door de nieuwe privacywetgeving is het verplicht om al deze informatie op een veilige manier te vernietigen zodat het niet kan worden teruggehaald. Papiervernietigers zijn er in heel veel verschillende soorten en maten met allemaal weer andere functies. Werk je bijvoorbeeld op een groot kantoor en moeten veel mensen hem gebruiken of is het enkel voor thuisgebruik? Speciaal voor jou hebben we een uitgebreide blog geschreven over hoe je de geschikte papierversnipperaar koopt.

AVG-wetgeving
Het is iets wat je tegenwoordig steeds vaker hoort, maar wat zijn AVG regels? De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is de Europese privacywetgeving, die sinds 25 mei 2018 in de hele Europese Unie geldt. De AVG gaat over de bescherming van persoonsgegevens. Bedrijven en organisaties moeten kunnen aantonen dat zij qua bescherming qua persoonlijke gegevens aan deze wet voldoen. Denk bijvoorbeeld aan dat je moet kunnen aantonen dat je beveiligingsmaatregelen heb getroffen voor het verwerken van persoonsgegevens, je een plan hebt liggen als er toch een datalek ontstaat en dat je aan je klanten een privacyverklaring hebt af te leggen. Ga dit dus eens goed na met je bedrijf op deze speciale dag hiervoor!